Д-р Борислав Господинов: Биорезонансната терапия лекува и нелечимите болести

 unnamed 2

- Вие сте били редови лекар, преди да решите да се занимавате с биорезонансна диагностика. Трябваше ли да пренастройвате начина си на мислене, за да можете да усвоите тази нова техника?
- Абсолютно - трябваше коренно да променя начина си на мислене. Едно е, когато лекуваме симптомите, използвайки различни категории и алгоритми, и съвсем друго нещо е биорезонансната терапия. Тук се вижда симптомът, конкретното заболяване, но се опитваме да достигнем и до корените му. Например днес имах няколко пациенти и така се случи, че всички те имаха проблеми със синусите. А причините бяха съвсем различни. В единия случай - болен черен дроб, в другия - бъбречнокаменна болест, а в третия - щитовидната жлеза. Лекарите в ДКЦ-то просто щяха да сгрешат. Но ние се опитахме да проследим причините за проблема. Организмът ни е една цялостна система и затова е много трудно да се изолира един орган от друг. И това не трябва да се прави. В биорезонансната терапия са съсредоточени три крайъгълни камъка: 

хомеопатия, познания по китайска медицина и постиженията на квантовата физика 

Човекът при нас се разглежда като едно цяло.

- А проверили ли сте върху себе си и върху децата си ефикасността на този метод?
- Да, с помощта на биорезонансната терапия реших много от проблемите си. Лекувал съм по-малката си дъщеря (тя вярва на метода). По-трудно ми е с големия ми син. Той е хирург, а при тях има само две диагнози (смее се): ако има нещо - да се отреже, а останалото - при терапевт. 

- Дори и в собственото си семейство се сблъсквате със скептицизъм. Защо официалната медицина не признава използването на биорезонансната терапия?
- Първо, към него се ориентират лекари, които не са удовлетворени от резултатите от работата си. И тези лекари, които сами са открили предимствата на метода, се отнасят добре към него. На второ място, технологичните нововъведения винаги се приемат в началото скептично. И накрая, този метод не се изучава в медицинските училища официално. Нагледен пример за това са разговорите с големия ми син. Поканих го да направи сам процедурата, но той ми отговори: 

“Защо, след като има толкова ефикасни антибиотици?” 

Мисля, че това е така, защото никой официално не говори за биорезонансната терапия.

- Потвърждават ли се резултатите от биорезонансната терапия чрез лабораторните изследвания?
- Да, потвърждават се. При нас има много такива примери с хепатит А. По-зле са нещата с половите инфекции (хламидии, микоплазми, уреаплазми): ние виждаме проблеми в органа, виждаме, че са възникнали отдавна, но изследванията не показват наличие на инфекция. Ето един пример. Открихме няколко полови инфекции при един наш пациент и той по собствена инициатива си направи изследвания в няколко лаборатории. В едната откриха първата инфекция, във втората - друга, в следващата - трета. Но всички заедно не бяха открити в нито една от тях. А истинският проблем беше с простатата.

- А как стоят нещата с вирусите?
- С вирусите е също доста сложно. Има вируси, които ние не откриваме от първия път. Но сега сме се научили да ги намираме по новия ни метод.

- Херпесът, цитомегаловирусите също ли е трудно да се диагностицират?
- О, не, тези вируси ги откриваме спокойно и изследванията потвърждават нашите резултати. 

- Съществува мнение, че не е възможно човек да се излекува напълно от вирусите. Някои лекари споделят същото и за паразитите. Те твърдят, че ключът към борбата срещу вируси и микроорганизми е единствено добрият имунитет. Какво се случва при прилагането на биорезонансната терапия? Вие директно ли атакувате вируса или косвено чрез имунната система?
- Първо атакуваме право в целта. Ако едно дете е с температура 40 градуса, има гной, най-напред трябва да се унищожат бактериите, които предизвикват това. Ако детето има хидроцефалия - как да прескочим вируса? Налага се най-напред да се справим с него. Ако дъщеря ви има неадекватно поведение, алергии и т.н. и вината за това е в ламблиозата, защо да не се заемем с нея?

- Но детето ще си тръгне от вас, ще отиде на детска градина и отново ще се зарази от ламблиоза ...
- И точно затова всичко трябва да се прави паралелно. Да се разбере имунната система. А сега вече сме се научили да създаваме такива условия в организма, че в даден определен орган 

вирусът или микроорганизмът да се чувстват неудобно

- Как се постига повишаване на имунитета?
- Първо, чрез хомеопатия: понякога предписваме специфични лекарства, но тъй като не сме класически хомеопати, в повечето случаи даваме комплексни препарати. На второ място, ние се научихме да влияем на имунната система, имаме комплексна методика, с чиято помощ можем да приведем в оптимално съотношение хуморалния и клетъчния имунитет. При автоимунните заболявания страда един вид имунитет, при рак - друг, а нашата задача е да ги приведем в съответствие, така че единият да не е напрегнат, а другият - да не е изтощен.

- В противопоказанията на метода ви са онкологичните заболявания и въпреки това, в програмите са включени почти всички видове ракови заболявания. Как може да обясните това? Имате ли опит и постигнати положителни резултати в тази област?

- В момента имаме няколко случая с онкологични заболявания. При тези пациенти обикновено откриваме много съпътстващи патологии, които изтощават прекалено имунната система. Усилията ни са насочени към възстановяване на имунитета. 

Там, където няма проблеми с имунитета, няма и рак 

Опитваме се да не поемаме изцяло лечението на онкологичните заболявания.

- Защо?

- Поради липсата на доверие. И ако на даден човек все още може да се помогне с други методи, той трябва да се лекува с тях. Но успоредно можем да включим и биорезонансна терапия. И тъй като работим паралелно, очевидно е, че не може да твърдим еднозначно кой от приложените методи е повлиял благоприятно на лечението. Но въпреки това, ние виждаме състоянието на даден пациент преди лечението с биорезонансна терапия и след това. И разлика има. Преди лечението изследваме и свободните радикали, и инфекцията, и понижения имунитет. И мисля, че ако с нашия метод помагаме на пациента да се справи с тези проблеми, това съвсем не е лошо. С помощта на биорезонансната терапия пациентите понасят по-добре химиотерапията и лъчетерапията (ние имаме такъв пациент, който сподели с нас своите наблюдения). Но само с биорезонансния метод не се наемаме да лекуваме пациенти с онкологични заболявания. Въпреки че познавам лекари, които се ангажират с лечението им, и то доста успешно. Но за това трябва да се натрупа още много професионален опит.

- Вие непрекъснато повтаряте: “Ние се научихме”. Означава ли това, че всеки лекар си има свой начин на лечение или съществува и основна схема, към която се придържат всички специалисти, използващи биорезонансната терапия?
- Има една основна схема. А освен това ние постоянно се усъвършенстваме, споделяме опита си. Разбира се, всеки трупа и свой личен опит - пациентът е толкова индивидуален ... На пръв поглед изглежда, че проблемът е един и същ, но вътрешните причини са напълно различни. 

И за да му се помогне, трябва да се открият причините и да се отстранят

- Излиза, че лекарите, които прилагат биорезонансната терапия, трябва да бъдат и психолози?
- Да, трябва.Човешкият фактор влияе много силно. Заради него цялата имунна система може да “излети”. Човешкият фактор, стресовите ситуации - всичко това трябва да се има предвид, за да се открият причините, които са довели до понижаване на имунитета. Има психологични фактори, които нарушават баланса между хипоталамуса и ендокринната система. Последиците от стресовата ситуация, в която се намира човек по време на лечението, също трябва да се премахнат.

- Това се постига чрез апаратурата или от вас?

- Разбира се, думите също помагат. Ние разговаряме с пациента. Често се разделяме накрая като роднини (усмихва се). Но и с помощта на апарата откриваме стресовите ситуации. За да коригираме проблемите, предписваме хомеопатични лекарства

- И все пак, кой е по-важен в биорезонансната терапия? Апаратът или лекарят?
- Мисля, че и единият, и другият. Без апаратната диагностика не е възможно да се постигне такова ниво. Но и от лекаря също зависи много. Важно е да знаете къде да поставите акцента и да разчетете информацията. Тук не се изключва и ролята на оператора. Той трябва да знае коя точка да изберете, с каква сила да упражнява натиск върху нея. Този опит се трупа с години.

- Как да разберем дали един специалист по биорезонансна терапия е добър или не?
- По-добре е, ако това е педиатър или лекар за възрастни, който вече се е сблъскал с проблемите, а не само е чувал за тях. Биорезонансната терапия се практикува и от хора, които не са лекари, или от стоматолози. Честно казано, лично аз поставям под съмнение резултатите от диагностиката на такива специалисти. Има лекари, които са работили през целия си живот като тесни специалисти - това също е недостатък. Добре се справят рефлексотерапевтите и хомеопатите. Затова са важни и базовото образование, и опитът в биорезонансната терапия, както и целият професионален опит, тъй като професионалната интуиция играе голяма роля, апаратът не може да я замени. И, разбира се, важно е доколко лекарят е ангажиран с пациентите си: професионалният опит не е достатъчен, ако липсва човешко отношение.

- Можете ли да посочите спектър от проблеми, по които вие лично сте постигнали успехи в практиката си?
- Деца с 

дисбактериоза, алергични компоненти, гинекологични заболявания, стерилитет 

(тъй като веднага може да открием в кой орган е проблемът и какво го е причинило). Всъщност, списъкът е дълъг.

- Вирусите?
- Това вече не го смятаме за успех. Единствен проблем в този случай е, че вирусите трябва да се разглеждат много внимателно, защото заедно с тях много често откриваме и вътрематочна инфекция, и паразити. 

Какво друго? Диагностицираме астма. Успешно лекуваме деца с кожни заболявания. В тези случаи често срещаме усложнения след ваксинация, дисбактериоза.

- Често ли се срещат усложнения след ваксинация?

- За съжаление, да. И при ваксини против туберкулоза, и хепатит, и магарешка кашлица, и при всички останали. Имаше дори една ситуация, при която доведоха дете след ваксиниране с температура под 40 градуса, а ние не открихме нищо - нито вируси, нито бактерии. Помогнахме на детето с апарата за отделяне на токсини, причинени от тежки метали - имаше интоксикация.

- С какви проблеми биорезонансната терапия не може да се справи?
- Опитвам се да не вземам пациенти с напреднали онкологични заболявания, тъй като там вече е трудно да се помогне, за разлика от началния етап. По-сложна е работата с възрастните хора, тъй като те имат много проблеми и е трудно да се отстранят всички един по един. Но аз познавам хора, които лекуват и слединфарктни състояния, и фрактури. Имаме специалисти, които успешно се справят с хепатит C. Аз все още не съм подготвен да поемам такива случаи. Мои колеги се справят добре и с хепатит С - всички показатели се подобряват - и черният дроб, и общото състояние на пациента, но при изследванията се открива присъствието на вируса. Поради това не мога да твърдя, че биорезонансната терапия може да се справи напълно с хепатит C. При хепатит В ефектът е наистина добър, а и резултатите от изследванията са добри.

- Има ли някакви противопоказания за използването на биорезонансната терапия?
- Бременност до 12-ата седмица, тъй като преди този период се образуват органите на бебето. Наличието на пейсмейкър и на биопротези при пациента.

- А ранната детска възраст не е ли противопоказание?
- Не. Имал съм пациенти и на две седмици.

- Има ли някакви странични ефекти от използването на методиката?
- В няколко случая е възниквала тахикардия. Някои пациенти са се оплаквали от диария, но не зная дали може да се нарече страничен ефект от терапията - това е просто прочистване на организма. Някои пациенти споделят, че се чувстват много отпаднали.

- Каква е причината за тази отпадналост? Може ли да се надвишават нормите?
- Не, повече от един час лечението не може да продължи. При това се стараем да се съобразим с изходното здравно ниво на пациента. Ако е много изтощен, не трябва да му се въздейства с високи честоти, за да дадем възможност на организма да погълне енергията, да я преработи.

- Голям кръг от проблеми, които се поддават на лечение, малко на брой противопоказания, почти без странични ефекти... Да не би биорезонансната терапия да е панацея?
- Може и да не е панацея, но е много голяма помощ в лечението. За пациенти с хронични заболявания, за тези, от които официалната медицина се е отказала, за тези, при които не може да се намери причината за заболяването. С помощта на биорезонансната терапия лечението е по-ефикасно.

- Как си взаимодейства биорезонансната терапия с другите методи на лечение?
- В моята практика аз не отхвърлям това лечение, което са предписали другите лекари. Мога само да коригирам дозата на предписаните лекарства. Мога да направя тест на пациента, кое от аналогичните лекарства е най-подходящо за него. Но постепенно човек сам се отказва от приема на лекарства.

 

Д-р Димитър Колев: Биорезонансната диагностика е напълно безвредна

104963607 kompleksnayadiagnostikaorganizma

- Д-р Колев, бихте ли казали на нашите читатели дали могат да се надяват на точна диагностика за онкологично заболяване след биорезонансни изследвания?
- Пациентите идват при нас с резултатите от изследванията, които потвърждават диагностичните методи на биорезонанса, но това не ни изненадва. За сметка на това ни дава допълнително чувство на доверие, както на лекарите, така и на пациентите. Та нали болестта не се променя от това, кой от методите е използвал лекарят, променя се само подходът към диагностиката и лечението. 

Мисля, че това е друго предимство на метода - дава се възможност още веднъж да се проверят резултатите. Това разширява спектъра на клинично мислене на лекаря.

- Вие казахте, че е възможно да се открие предразположеността към онкологични заболявания - това потвърждава ли се след биорезонанса?

- Да. Но на пациентите е психологически трудно да изслушат такава информация. Дори и ако пристъпим много внимателно, опитвайки се отдалеч да намекнем за проблема, пациентите обикновено се страхуват, не ни вярват. Мисля, че най-напред трябва да убедим пациента, че методът на биорезонанса е ефикасен при разрешаване на други негови проблеми - тогава може спокойно да му кажем, че е налице склонност към образуване на тумори и да му препоръчаме да премине курс за профилактично лечение. През първия и втория етап от развитието на онкологичните заболявания те могат да бъдат идентифицирани и чрез различни други методи. В такива случаи ние незабавно изпращаме пациентите при онколог. Наскоро имахме пациентка, претърпяла операция за отстраняване на тумор. Около една година след това заболяването рецидивира. Това бе потвърдено от компютърната томография, а лекарите са препоръчали на жената повторна операция. В този момент тя се обърна към нас. Ние проведохме диагностика, която също показа наличие на злокачествени тумори, а за провеждането на контролни изследвания изпратихме пациентката в Софийска клиника, там работят по-опитни медици. 

Колегите потвърдиха диагнозата, предписаха лечение, което пациентката провежда при нас. Скоро тя отново си направи изследване с компютърен томограф, което показа, че туморът е намалял, клиничните прояви - също. Операцията все още не е направена.

- Т.е. в такива отговорни случаи вие се опитвате да използвате различни изследователски методи, за да се презастраховате?
- Разбира се. Дори и когато говорим например за апендицит - в началния, сериозен етап на развитие може да се излекува чрез биорезонансната терапия, но ако има вече образувал се абсцес - всичко се решава от времето - директно изпращаме пациента при хирург, той вече “не е наш”. Дори и в официалната медицина терапевтът няма да се наеме да лекува апендицит, тъй като се налага хирургична намеса.

- Кои са според вас другите предимства на биорезонанса?
- Методът е безвреден, няма отрицателно въздействие върху организма. Той е безболезнен. Това е много важно, когато става въпрос за лечение на деца. Те обикновено се страхуват от лекарите, които им правят инжекции и други неприятни манипулации. Единственото нещо, което трябва да прави детето по време на лечението чрез метода на биорезонанса, е да седи на едно място известно време.

- Това не е толкова лесно. Как успявате да го направите?
- “С моменти, отвличащи вниманието”. Имаме пълен гардероб с такива неща. Още едно предимство - високата достоверност. 90% от заболяванията, открити чрез биорезонанса, може да се потвърдят с други изследвания. Неоспоримо предимство - бързото диагностициране. Биорезонансът лекува без лекарства. Пациентът не трябва да пие антибиотици, за да унищожи патогените в организма си - вируси, бактерии, гъбички. Антибиотиците са като, това вече се знае от всички, “стреляне по врабчета с оръдие”. Те унищожават не само целта, но и цялата полезна микрофлора в устната кухина, червата, белите дробове. И няма никаква гаранция, че на тяхното мястото няма да се настанят нови патогенни организми и че състоянието на пациента няма да се влоши. В допълнение, пациентите не трябва да купуват антибиотици, които може да им струват доста скъпо. 

Ние в края на лечението даваме на пациентите си “зрънца”, които са включени в цената на лечението.

- И още един въпрос от техническо естество. Хроничните заболявания, както казахте, изискват дългосрочни грижи. Колко често трябва да идват пациентите за провеждането на лечебните курсове?
- Искам да уточня, че хроничното заболяване - това е болест, която се е развивала в продължение на години и обикновено вече е засегнала повече от един орган - в организма всичко е взаимосвързано. Обикновено от патологичният процес са засегнати три до четири органи, всеки от които изисква лечение. Лечебните сеанси, средно, са веднъж или два пъти месечно, ако заболяването е системно - може да се наложи провеждането им всяка седмица. При всяко посещение ние следим развитието на процеса. 

Ако всичко върви добре, може да се увеличат интервалите между отделните сеанси. И обратното. 

Не съществува еднозначен отговор, защото всеки човек, както казах, е уникален.

Статия: "Науката за биорезонансните взаимоотношения"

bioresonance-225x300

В последните години най-голямата човешка ценност - здравето, е все по-трудно достижима. И не защото стремежът на човек да живее един по-щастлив и здравословен живот е по-малък, а защото става все по-трудно да се поддържат в хармоничен баланс онези фундаменти, от които здравето преимуществено зависи. Това се водата, въздухът, храната и енергията. Трудно е да се каже кой от тях е най-значим и най- важен, просто защото липсата на хармония в който и да е може да се отрази на останалите, а в същото време да стане причина за възникване или развитие на определени заболявания. И въпреки това един от тези фундаменти е сякаш по-различен, защото самият той е сам по себе си основа и на останалите. Той дава връзката между всички тях и оформя стабилността на общата хармония в здравето. Това е енергията.

Всичко в нашия свят е енергия, всичко в нашия организъм има енергийна основа. Затова за стабилното ни и хармонично здраве са важни както вътрешните за организма енергийни процеси, така и резонансните взаимодействия на организма с околния свят. Не случайно е изказано мнението, че всяка болест представлява енергия с нетипична честота, която е попаднала на погрешно място в организма. Защото дори и биологична по своя характер, храната също носи свои енергийни вибрации. Водата имаща своята физико-химична същност, носи специфични енергийни вибрации. Въздухът, макар всеки от нас да го приема преди всичко като газова смес, има своите както електрически компоненти, така и енергийно излъчване. 

Всяка човешка клетка има своя специфична енергийна честота (вибрация) и като такава отдава различна енергийна информация, която може да бъде сканирана (установена). Наред с това всеки орган, всяко чувство, всяка мисъл имат специфични, идентифициращи ги енергийни излъчвания. Когато са здрави, клетките (органите, системите) излъчват един вид енергийна информация, а когато са в предболестно, болестно или хронично състояние, излъчват друг вид енергийна информация.

Използвайки универсалността на този принцип, в света са създадени редица системи за т.нар. био-резонансна диагностика, с помощта на която може да се направи реална оценка на енергийното, а от там и на здравословното състояние на всеки организъм по отделни органи и системи

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час