Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Случаи от практиката

Пациентката И., на възраст 41 година, дойде в центъра с оплаквания от нарушения в менструалния цикъл (аменорея). Менструацията й спряла преди 6 месеца. Направените изследвания: гинекологичен преглед, данни от ехография, инструментални методи, клинични изследвания (включително и хормони) не установили отклонения от нормата. Пациентката била насочена от лекуващия лекар към МАК диагностика с подозрение за ранен климакс. Изследването на коса показа отклонения в съдържанието на желязо, мед, манган. Най-голям беше дефицитът на мед. Заключение от изследването: дефицитътна мед и манган увеличава дефицита на желязо, което води до развитиена скрита (латентна) анемия, един от симптомите на която е нарушение в менструалния цикъл. На пациентката бяха назначени железни препарати и продукти с високо съдържание на мед и манган (пшеничен зародиш). На фонана оптимизирания хранителен порцион и назначеното лечение след два месеца менструациите при болната се възобновиха. Повторното изследване показа значително увеличение на нивото на мед и желязо. Лечението продължи 3 месеца. Беше направено контролно изследване на коса.

Важно! Традиционното изследване на кръв не открива дефицита на желязо, мед и манган.


 

Пациентката М., на възраст 20 години, дойде в центъра с оплаквания от силен косопад, раздразнителност, липса на апетит. Симптомите се появили след напрегнатия летен период – вземане на изпити в института, лични проблеми. Изследването на коса показа значителни отклонения в съдържанието на желязо, калций, калий, селен, сяра и манган. За пациентката беше разработен специален хранителен порцион, съобразен с установения дефицит. Косопадът престана след 5 седмици, контролното изследване показа положителна динамикана баланса на елементите.

Неприятните симптоми на стреса с времето може да прераснат в сериозни болести. МАК диагностиката дава основата за поддържане на здравето внапрегнатия живот.

 

 

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час