Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Демодекс- това е жлезист кърлеж (Demodexfolliculorum), който паразитира в мастните жлези и жлезите на хрущялите и клепачите, а също и в фоликулите на косъма при човека и бозайниците.

Този микроскопичен организъм, достигащ максимални размери около 0,3 мм,е способен  при определени условия да докара големи неприятности на своя ‘’домакин’’: силен сърбеж на клепачите, понякога ставащ нетърпим, особено вечер, тежест в очите, зачервяване и възпаление на краищата на клепачите(блефарит), отделяща се от очите слизиста течност, която понякога започва да се пени.

Предмет за тревога могат да станат: падането на миглите и появата на тяхно място на много бели люспи… По- нататък към възпалението на края на клепачите се прибавя и конюнктивит, което    води до зачервяване на очите, обилно отделяне на сълзи, постоянно чувство за наличие на чуждо тяло в очите.

В лабораторни условия може да се извърши диагностика на заболяването  с вземане на проба от кожата и ресниците или чрез биорезонансния метод, положен в основата на работата на диагностичния комплекс ‘’ Интелмед – Диагностик’’.

За лечение на демодекс е представен широк спектър от медицински препарати за външно и вътрешно третиране, но най- добри резултати се постигат с помощта на биорезонансната терапия в течение на 2-14 дни, след въздействие на зададени колебания непосредствено върху патогена.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час