Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Кандидоза- разновидност на гъбична инфекция, предизвикана от микроскопични, подобни на мая гъбички от рода Кандида(Candidaalbicans). Гъбичките се заселват по кожата или по обвивките на лигавиците( в устната кухина, във влагалището, в пикочо- отделителните пътища).

Известни са около 80 вида гъбички от рода Кандида. Само 10 от тях могат да предизвикат заболявания у човека. Кандидите са условно- патогенни и вероятността да се развие болестта до голяма степен зависи от състоянието на имунната система. При нейното отслабване хората могат да развият генерализирана кандидоза, понякога в съчетание с други инфекции.

При жените в повечето от случаите кандидозата се проявява на външните полови органи (вулвит) или вулвовагинит- възпаление и на влагалището. Заболяването е съпроводено от сърбеж и разраняване в областта на външните полови органи, увеличено количество на бяло течение, неприятна миризма, рязка болка при полов акт.

Без лечение на кандидозата на пикочно-половата система ви очаква тежко и бавно лечение и предизвикани от нея усложнения.

При запазване на факторите, способстващи за развитието на кандидозата, болестта може да приеме рецидивиращ характер. Ако половият ви партньор е изследван и не е получил едновременно с болния адекватно и навременно лечение, е възможно повторно заразяване. 

Съществуват множество препарати за лечение на това заболяване. Едни от тях се приемат локално- крем, вагинални таблетки, свещички,. Други се приемат вътрешно- таблетки или капсули за вътрешен прием.

Най- ефективно е лечението с помощта на апаратурата  БРТ’’Интелмед- Терапи’’, който в повечето случаи още след първия сеанс потиска неприятните симптоми на гъбичната инфекция, а в течение на 2-10 дни напълно неутрализира патогените.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час