Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Папиломите са вид тумори, които се развиват доброкачествено от плоския епител и се оформя над повърхността на кожата във вид на папилом. Такива образувания могат да се намират върху кожата, в лигавицата на устната кухина, на гласните струни, в пикочния мехур. В тези случаи папиломите вероятно имат вирусен произход.

Папиломът е като израстък с големина до 1-2 см, във вид на плътен или мек тумор, който се държи на ‘’краче’’. Забелязва се, че папиломът е с неравна повърхност, напомня по форма на цветно зеле. Предизвикан е от папиломния човешки вирусHPV.

Предаването на вируса може да се предаде само от човек на човек по няколко начина:

  • контактен(чрез микротравма на кожата);
  • по полов път;
  • Перинатален ( при раждане).

Различават се кожни папиломи (брадавици), вулгарни(обикновени), във вид на подметка, плоски и във вид на влакно (влакнести-акрохорди).

Наличието на патоген(микроб) може да се диагностицира  чрез тъкани от огнището на поражението( на папилома) или с помощта на диагностичния комплекс ‘’Интелмед-Диагностик’’, който с резонансен метод определя наличието на папиломен вирус  в организма на човека.

Лечението на папиломите е дълъг и сложен процес, като траен положителен резултат може да бъде постигнат благодарение на апаратурата за биорезонансна терапия ‘’Интелмед- Терапи’’.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час