Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Трематодоза- заболяване при човека и животните, предизвикано от трематоди- паразитни червеи, принадлежащи към типа плоски червеи- всмукатели.

Те паразитират в различни органи и тъкани на човека, в домашните животни( особено в котките) и в дивите животни. Развивайки се , те използват промеждутъчни преносители- пресноводни и сухопътни миди и организми За отделни видове червеи са необходими втори вид промеждутъчни преносители- риби, амфибии, насекоми. Затова заразяването в повечето случаи става при поглъщане на личинки с вода и хранителни продукти.

При човека патогените  паразитират в черния дроб, панкреаса, червата, белите дробове, в кръвта, обуславяйки разнообразни разстройства. Обикновено симптомите на трематодозата са: болки в епигастралната област, по принцип в дясното подребрие, , често чувстващи се и в гърба. Могат да се проявят симптоми, характерни за жлъчно- каменната болест, диспептични разстройства, а съяо и обща слабост, болки в главата. Черният дроб може да бъде увеличен, уплътнен, често се засяга и жлъчният  мехур. Функцията на черния дроб не е нарушена.

Наличието на хелминтозата в организма на човека може да се открие с лабораторни методи или чрез диагностичния комплекс ‘’Интелмед- Диагностик’’, основан на биорезонансния метод. С помощта на биорезонансната терапия лечението на трематодозите става бързо и ефикасно, тъй като положителен резултат се постига в продължение на 2-10 дни.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час