Филариатоза- инвазия при човека и животните, предизвикана от филарии( влакнести)- нематоди от семейство Onchocercidae (отр.Spirurida).  Заболяването се предава чрез насекоми- преносители в субтропическите и тропическите страни.

Онхоцеркоза- филариатоза при човека, с която може да се заразите чрез хапещи мухи в тропическа Африка и някои страни в Централна и Южна Америка. Това заболяване е известно и под названието ‘’речна слепота’’, тъй като местата, които обитават тези насекоми са долините на реките, а болестта поразява очите, като понякога води до пълна слепота.

Характерен симптом на това заболяване е подкожно образувани подвижни възли с големина от грахово зърно до яйце; наблюдават се сърбеж и загрубяване на кожата, треска.

Вухерериоза- още една много разпространена филариатоза при човека, особено широко в тропиците и субтропиците. Заразените от комари хора с личинки на червеите се разболяват, след като личинките се загнездват в лимфните възли, предизвиквайки треска, възпаление на лимфните съдове, а след години и надебеляване на долните крайници( слонски крака), на скротума, на млечните жлези и др.

Необходимо е да се знае, че филариатозите са неопасни за живота, бавно развиващи се, хронично протичащи болести. От момента на заразяване до първите прояви на признаците на болестта, минават месеци и даже години. Филаритозата може да се развива доста време след завръщане от  тропиците.

При неголямо количество хелменти в организма, заболяването може да протича нетипично, проявявайки се в слаби алергични реакции, като- кратко повишаване на температурата, отоци, сърбежи по кожата или неизяснени болезнени състояния.

Заболяването може да се открие още в най- ранен стадий благодарение на метода на резонанса, който се използва от диагностичния комплекс ’’ Интелмед- Диагностик’’. С помощта на биорезонанса, насочвайки пагубни за патогена честоти чрез апаратурата ‘’Интелмед- Терапи’’ в организма на човека, може да бъде получен положителен резултат в лечението даже след  2-14 дни.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час