Цистицеркози(финози)- хелминтозни заболявания при много видове животни и човека, предизвикани от личинките(цистицерки или фини) на цестоди от семейство Taeniidae.

Развива се в резултат на попадането в стомаха на яйца на свинската тения заедно със замърсени продукти или мръсни ръце. Проявлението на заболяването зависи от локализацията на цистицерка. Най- често, повече от 60% цистицеркът попада в главния мозък, кожата, понякога в сърцето или в белите дробове, по- рядко в скелетните мускули и очите.

При цисицеркозата на централната нервна система са поразени големите полукълба на главния мозък, вентрикулите, основата на мозъка. Симптомите на това заболяване са: болки в главата на пристъпи, гадене и повръщане, приличащи на епилептични припадъци. Понякога се нарушава психиката и се появяват халюцинации, които могат внезапно да изчезнат и отново да се появят.

Цистециркозата на вентрикулите на мозъка се съпровожда с повишаване на вътрешночерепното налягане и това изисква спешна оперативна намеса.

Цистицеркозата на очите предизвиква нарушение на зрението и нерядко слепота. Поражението на мускулите, подкожните клетки и кожата често протичат без оплаквания.

Изключително е трудно да се диагностицира цистицеркозата на главния мозък в лабораторни условия заради множеството симптоми. Да се постави точна диагноза и да определи наличието на патогена в човешкия организъм  е по- лесно с помощта на резонанса, който се използва в диагностичната апаратура ‘’Интелмед- Диагностик’’.  Благодарение на апарата за биорезонансна терапия ‘’Интелмед- Терапи’’, чрез насочване на определени честоти в тялото на човека, можете да се избавите от заболяването в продължение на 5-14 дни без оперативна намеса.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час