Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Болки в мускулите- вид болка, която може да засегне един или повече мускули. А също и меката тъкан около мускулите. Болката може да се разпространи и на прилягащите към мускулите съединителни тъкани: връзки, сухожилия, фасции.

Болката най- често възниква в областта на гърба, шията и раменете. Възможни са такива болки в главата, които са предизвикани от напрежение и чувствителност на мускулите. Болката е предизвикана от пренапрежение, предизвикано от физическо свръхнатоварване или увреждане:  травми, разтягане на мускулите, наранявания, прекъсване на мускулните връзки.

В повечето случаи са засегнати специфични групи мускули в определена част на тялото и болката започва по време или веднага след натоварването. Тя също може да сигнализира за заболяване на целия организъм, например, за наличие на вирусна инфекция, в това число и грип. Може да е свързана с непълноценното хранене и проблемите, свързани с него, като те влияят на всички съединителни тъкани в човешкия организъм.

Най- честите причини за мускулни болки са напрежение и стрес; прекалено натоварване; свръхинтензивно, често извършвано или неправилно натоварване на мускулите; нараняване или травми, в това число разтягания или деформации; неправилна стойка на тялото; често приемане на лекарства; инфекции и възпаления; автоимунни и ревматоидни заболявания.

За облекчаване на болките в мускулите се използват обезболяващи медикаменти: гелове, вазелини, кремове, пластири. Алтернативен метод за отстраняване на болката е рефлексотерапията, която е представена в апаратурата за биорезонансна терапия ‘’Интелмед- Терапи’’. С помощта на насочени в мускулните влакна колебания, приборът позволява да се избавите от болката за 1-3 сеанса.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час