Болки в ставите- това е вид болка, която е предизвикана от възпалителни, метаболистични и дегенеративни заболявания( поражения)на ставите- артрит. Може да има травматичен, инфекциозен или дистрофичен произход. Артритът протича в остра и хронична форми с поражения на една или няколко стави(полиартрит).

Характерните симптоми на артрита- болка, подпухналост или оток, сутрешна скованост на ставите и/или гръбнака, кожата, покриваща ставите се зачервява, може да е гореща на пипане, ставите могат постепенно да се деформират.

Заболяването е свързано с възпаление на синовиалната обвивка- тънък слой(филм) на съединителната тъкан, покриваща ставата отвътре или с увреждане на ставния хрущял, покриващ краищата на костите при мястото на тяхното съединяване.


Трудно е да се определи ‘’произхода’’ на артрита, но с тази задача много добре може да се справи апаратно- програмният комплекс ‘’ Интелмед- Диагностик’’, който позволява да се изясни не само целият спектър от съпътстващи патологии във вътрешните органи, но и в повечето случаи- да установи причината за заболяването.

Лечението на артрита трябва да бъде комплексно и да включва не само медикаментозно направление , но и цялостно почистване на организма, отслабване- намаленото тегло ще понижи натоварването върху ставите. Трябва да се използват и меки физиотерапевтични процедури. С помощта на биорезонансната терапия, която е заложена в основата на терапевтичния прибор ‘’Интелмед- Терапи’’ може да се проведе пълна детоксикация на организма и да се ускори процесът на оздравяване при артритите.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час