Псориазис- това е хронично възпалително заболяване, основно поразяващо кожата.

Болестта се проявява във вид на характерни образувания по тялото на пациента: много сухи, червени, издигнати над повърхността на кожата петна, чиято кожна покривка се бели и е покрита с люспи.

По принцип болестта протича със силен сърбеж и болки, които причиняват на болния морални и физически страдания.  Обривите на псориазиса могат да се появят на всяка част от тялото, но най- често се локализират на вълнистата част на главата, лактите и ръцете на пациента.

Заболяването е хронично, характеризиращо се с вълнообразни проявления: периоди със спонтанни или предизвикани от въздействието  на различни лечебни медикаменти ремисии или подобрения и периоди на спонтанни или провокирани от неблагоприятни външни въздействия обостряния- алкохол, цигари, стрес.

Това е наследствено, генетично заболяване, получаващо се вследствие на ендокринни нарушения, нарушения на обмяната на веществата, поражения на имунната система.

Диагностицирането на псориазиса може да се извърши чрез лабораторни и инструментални методи за изследване: обща кръвна картина или биопсия на кожата.


Лечението на псориазиса е насочено към потискане на възпалителната реакция на кожата и се назначава, като се отчитат стриктно формата, стадия, разпространение на процеса, наличие на съпътстващи заболявания. На всеки стадий и независимо от възрастта и пола на болния може да се намалят кожните проявления и сърбежът с помощта на апаратурата за биорезонансна терапия ‘’Интелмед- Терапи’’. Използвайки метода  за рефлексотерапия, е достатъчно да се въздейства 2-7 дни за потискане на заболяването.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час