Себорея - това е възпалително заболяване на кожата, свързано с повишаване на количеството и изменение на качеството на кожната мазнина. При себореята  мазнината се изработва не в самите мастни жлези, а се произвежда в излишни количества от целия организъм, затова и кожата постоянно се овлажнява.

Себореята се образува на кожата на главата, лицето и шията. Порите на кожата силно се разширяват и напомнят на портокалова кора. В образуването на себореята съществена роля играят наследствената обремененост, нарушението на хормоналния статус на организма, повишаване функцията на мъжките хормони, проблеми със стомашно- чревния тракт, стресът, климатът.


Различават се мастна себорея, която се характеризира с мазна покривка на косата на главата, зачервени участъци по кожата на главата и мастни люспи с жълт цвят; суха себорея, при която мазната покривка се уплътнява, сгъстява, превръща се в сиво- жълти люспи. Мазната и сухата себорея са две разновидности на един и същ процес. С течение на времето мазната себорея може да се превърне в суха.Мазната себорея може да се увеличи след употреба на много мазна свинска храна, овча или патешка мазнина, мед, шоколад, солена храна, алкохол.

Лечението на себореята предвижда големи грижи за проблемните участъци на кожата и прием на поливитамини. Ефективни резултати при лечение на заболяването се получават чрез използването на рефлексотерапия и биорезонансна терапия, на основата на които действа  приборът ‘’Интелмед – Терапи’’. Използването на тези методи може да възстанови правилната работа на мастните жлези за 5-10 дни.

Акне - възпалително заболяване на кожата, чието възникване е свързано с периода на полово съзряване на човека, а също и със стомашно- чревни заболявания, разстройства на жлезите с вътрешна секреция, с общо малокръвие и др.

Образуването на възпалителното гнездо започва с червен възпалителен ръб около около черната пъпка, постепенно тя се увеличава, повдига се във вид на възелче над нивото на кожата.

По - нататъшното развитие на възпалената пъпка протича така: в центъра на възелчето се събира гной, тя започва да е увеличава и да се отделя, на нейно място остава болезнен възел, който с времето се разтваря, оставяйки пигментация. Понякога възпаленият възел се разпространява и поразява цялата мастна жлеза; в други случаи в кожата се развиват болезнени образувания, които после отделят гной и зарастват като белези.

Обикновено възпалените пъпки(възли) , или акнето са на лицето, преобладаващи места на разположението им са челото, бузите, брадичката.

Лечението на акнето налага възстановяване на правилния обмен на веществата чрез диети, регулиране дейността на червата, прием на поливитаминозни комплекси.  Голям успех  при лечението на акнето има биорезонансната терапия, с помощта на която не само напълно може да се изключи появата на пъпки по лицето , но и ефективно да се борим с появилите се вече дефекти. Приборът БРТ ‘’Интелмед- Терапи’’, насочвайки определени колебания в организма на човека, възстановява функциите на стомашно- чревния тракт, на жлезите с вътрешна секреция и на структурата на кожата.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час