Целулит

При липса на мускулен тонус, излишни мазнини, стрес, отслабване на капилярната мрежа, липсата на достатъчно движение,  проблеми с ендокринната система, се нарушава микроциркулацията на кръвта  и лимфните процеси в подкожната мастна тъкан. Това е причината за целулита. По- добре е лечението му да започне на по-ранен стадий, докато все още представлява само естетичен проблем. В този случай озонът може да се използва като монотерапия. За да се получат положителни резултати от лечението и добър естетически ефект, са достатъчни само 3-5 сеанса на подкожно поставяне на озон.

Курсът на лечение се назначава индивидуално, в зависимост от формата на целулита и кой стадий се намира, от поразената площ, възрастта, съпътстващи патологии и индивидуални особености на организма. Трябва да се има предвид и прагът на болката , който е индивидуален за всеки пациент. Използва се комплекс от локално лечение с озон( подкожни инжекции с ОКС, масаж), а също и системни методи. Големият ефект от подкожното инжектиране на ОКС помага да се получи добър резултат без странични ефекти. Подкожните инжекции с ОКС подобряват микроциркулацията в кожата и подкожната мастна тъкан, изменят качеството на ненаситените мастни киселини, превръщат хидрофобните липиди в по-малко устойчивите хидрофилни липиди  и се извършва ’’изгаряне на мазнините’’. Кислородът навлиза в окръжаващите тъкани, разкъсва фиброзните обвивки, които ‘’опаковат’’ мастните клетки и се получават ‘’целулитни възли’’. Поразените от целулита участъци, които не намаляват обема си след диети, започват да намаляват, както и другите мастни участъци.

След приключване на лечението се предписва поддържащ курс. Подкожните инжекции с ОКС се поставят на затоплената кожа  веднага след антицелулитния масаж  с озонирани масла. Няма никакви специални ограничения  по време на озонотерапията.  Положителни резултати се забелязват след 4-6 сеанса. Пациентите усещат лекота в долните крайници ,намаляване на пълнотата и отоците. Принципно този метод се отличава с това, че благодарение на системното въздействие  на озона се засилва разбиването и утилизацията на мазнините. Антицелулитният ефект  и намаляването на телесното тегло са съпроводени с увеличаването на мускулния тонус, укрепване и тонизиране на всички тъкани, които са подложени на въздействието на озона. Той способства за бързото отделяне на  мазните отлагания в областта на стомаха и особено в неговата долна част,  която трудно се поддава на традиционните методи за корекция и диетотерапия. Кожата не провисва, както след някои други методи на лечение на целулита, а напротив: става по-еластична и свежа, значително се подобрява външният й вид. При използването на озона се забелязва активен процес  на намаляване на мастните отлагания ,който оформя контурите на тялото. Използването на озонотерапията е много успешно в тази област, нея даже я наричат безкръвна липосукция! Инжектиране на озон се използва при корекция на двойна брадичка, стягане и оформяне овала на лицето, гърдите, задните част и бедрата. След курса на лечение изчезва ефектът на портокаловата кожа, тя придобива нежнорозов оттенък,  става по-гладка, а мастната тъкан- по-здрава и компактна. Ефектът ще е по-траен, ако курсът на лечение се провежда 2-3 пъти в годината.  

 565655

Озонът се използва успешно  и при ликвидиране на подкожните венозни мрежички (телеангиектазия) - звездички.  При корекции на такива козметични дефекти се използва венозно инжектиране на ОКС с концентрация на ОКС  60-80 мг/л, което позволява , изтегляйки кръвта от съдовото русло, да се предизвика склерозиране на капилярната мрежа. Регургитацията на кръвта при тази манипулация се предотвратява чрез еластично обинтоване на обработваната област с локално налягане (тампони от марли).

Изразен положителен резултат при използване на озонотерапията се наблюдава при изглаждане на бръчки и корекции на ‘’повехнала’’ кожа в областта на челото, брадичката, около носа и устните, слепоочните параорбитални области, а също и при косопад.  Използват се различни методи, в това число и интрадермално инжектиране на ОКС от различни точки за достъп.

Резултати от лечението на Целулит са очевидни:

465656565

 

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час