Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Използване на озонотерапията в дермато-козметологията

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОЗОНОТЕРАПИЯТА В КОЗМЕТОЛОГИЯТА

Озонът е нужен за живота на всяка клетка, увеличавайки енергийния и потенциал, поддържа и подпомага органите и тъканите да работят правилно и да са в добро състояние, така че озона е в състояние да възстанови стареенето на кожата, да подобри клетъчния обмен, да увеличи циркулацията на кръвта, да подмлади и поднови клетките. Озона е, като тънък невидим скалпел, но без операция и болка, възстановява горния слой на кожата, изглажда бръчките, включително процедури за лице ("пачи крак"), премахва стрии, торбички под очите. За разлика от широката гама от предлагани средства за лечение на бръчки по лицето, озона няма странични ефекти и е най-физиологичен.

Приложение на озона в медицината, дерматологията и козметологията се дължи на физико-химичните свойства на озона и широкия диапазон на неговите свойства:

антибактериално, антивирусно, фунгицидно (при гъбични инфекции), противовъзпалително, имуностимулиращо, ранозаздравяващо действие. Озонът може да се използва в комбинация с конвенционални средства и методи, а също така като монотерапия. Озонът може да замени хормоналните препарати.

Още след първите сеанси на озонотерапията се забелязва подобряване на общото здраве, не се отбеляза появата на нови лезии, намалява се дискомфорта (сърбежи, сухота, стягане на кожата), намаляване на болката, подуване, зачервяване и т. н.

Озона се използва с голям успех при: стрес, преумора, замърсяване, неправилно хранене, неправилен режим - всичко това най-неблагоприятно въздейства върху организма. Кожата е първия чувствителен индикатор на такова въздействие, тя губи своята еластичност, свежест, появява се подуване, подпухване под очите, бръчки и целулит.

Озона успешно се справя с един от най-важните въпроси на жените в козметологията - целулита. Заболяването възниква при нарушение на кръвоснабдяването на мастните клетки в определени области (корем, бедрата, седалището). В резултат на това се появяват плътни депа на мастна тъкан, имащи вид на портокалова кора. Като алтернатива на хирургично лечение се прилага озонотерапия.

 2342343

Озонът въздейства на мазнините и активира окисление и разпадане на мазните отлагания и спомага за резорбция и разлагане на съединителната тъкан около мастната клетка, което води до нормализиране на обмяната на веществата в нея. Друг важен ефект на озона е подобряване на кръвоснабдяването на кислород към тъканите, което повишава еластичността на тъканите, увеличава лимфодренажа и отделяне на течности от тъканите, което помага бърза загуба на обем и загуба на тегло. Осезаеми резултати могат да се видят след 3-4 процедури, препоръчителен курс от 12-15 сеанса.

В момента, в световен мащаб озонотерапията е призната за най-физиологичен и ефективен метод за борба с целулита и отговаря на всички изисквания за безопасност. Получения клиничен ефект превъзхожда всички досега известни методи. С цел поддържане на получения ефект от Озонотерапията се препоръчва 2-3 пъти годишно.

 4567856756756567676

Метод на приложение Озонотерапията в козметологията:

1. Подкожно инжектиране на озоно-кислородна смес в проблемните зони на лицето, шията, корема, бедрата с тънка игла, която е почти нечувствена от пациента, но затова е възможно да се оцени действието на озона и ефективността му още след 2-3 инжекции.

2. Използването на озонирано масло като маска - за подобряване на еластичността на кожата и трофизъм.

Използване на озонотерапията в дерматологията и козметологията

В дерматологията и козметологията се появи съвременен, доказал своята ефективност и безопасност нов метод за оздравяване, подмладяване и лечение на кожата с помощта на озонотерапията, което го прави незаменим при лечението на много болести. На шега казват, че времето е най- добрият лекар, но не и най- добрият козметик.  Особено към кожата ни времето се отнася безжалостно. С възрастта кожата губи своята свежест и еластичност, появяват се бръчки и други белези на времето , тя става по- суха и , за съжаление, старее. А е много неприятно, когато видът на кожата не отговаря на младостта на душата! Представителките на нежния пол от древни времена търсят различни начини да съхранят своята красота и привлекателност. В дермато-козметологията  един от ефектите на озонотерапията е , че озонът служи като клетъчен катализатор, стимулира процесите на жизнеспособност на клетката, подмладявайки цялата кожа на тялото. 

Озонът успешно и ефективно се използва в естетическата медицина при лечение на акне, целулит, изменения на възрастта и много други болести. Известно е , че кислородът, необходим на клетките за поддържане на жизнеспособността им , регулирайки окислителните процеси, поддържа активността на органите и тъканите. С течение на времето тези процеси се забавят, кожата губи своята еластичност, появяват се бръчки.  За корекция на видимите белези от повяхването на кожата се провежда подмладяващ курс на местата с бръчки, на проблемните места с увисване на кожата- брадичка, бузи, шия. Подкожно се вкарва озонокислородна смес (ОКС), в комплекс с методите на системата на озонотерапията. При подкожното вкарване на озона се увеличава кръвообращението, увеличава се броят на подкожните клетки и те се обновяват, изглаждат се и изчезват не само бръчките от възрастта, но и мимическите бръчки, изчезват отоците и ‘’торбичките“ под очите, достига се истински подмладяващ ефект.

  878786

64232

5434

Като принципна разлика на озонотерапията от другите козметични средства и процедури, можем да посочим двойното действие- както на повърхността, така и във вътрешността на организма, което води до нормализиране на храненето, овлажняване, защита и обновяване на обменните процеси на кожата. Изборът на методи на лечение е строго индивидуален.

В козметичната практика широко приложение намират методите за вкарване на ОКС в кожата, подкожномастната тъкан и вътрешно капилярните инжекции, които позволяват ефективна борба с целулита, липодистрофията, да се намалят бръчките, , да се подобри тургорът на кожните участъци, и да се лекуват успешно различни дерматокозметични заболявания.

В дермато-козметологията широко се използва Апаратът за озонотерапия, универсален медицински „ БУЛОЗОН -Н.К.” с цветен дисплей, система за пълно автоматично регулиране, а също и контрол и поддържане на концентрацията на озона за парентерално  и местно третиране, озониране на маслата и разтворите. Концентрацията на озона при изхода от 0 до 80-100 мг/л, степер 0,1 мг/л и допустима грешка при измерванията на концентрацията на озона до +- 10%. В озонатора са поставени филтри за допълнително почистване на постъпващия кислород, а конструкцията на генератора на озон  с двойна бариера гарантира чистота на ОКС при изхода на апарата. В състава на медицинския озонатор влиза базов комплект за оборудване с деструктор, универсална  процедурна камера за пренасяне на ОКС ПК/8, игли ‘’Луер’’ за вътрешно и подкожно инжектиране на озона и научно – методическа литература.

  Озонът, който се използва в дермато-козметологията е изчистен и обогатен с кислород. В този вид той е способен да предаде на кожата мощен енергиен заряд, чрез насищане на кожата с влага и кислород.  Самостоятелно кожата няма такава възможност да се снабди с тях , когато се получава нарушение на микроциркулацията, стареене и други процеси, предизвикани от начина на живот, възрастта и влиянието на околната среда. Благотворното влияние на озона се проявява в оптимизация на функцията на централното кръвообращение, дишането на клетките, транспортните форми на кръвта, подобряване на периферното кръвообращение. Озонотерапията действа на клетъчно, молекулярно и системно ниво, оказва общо тонизиращо действие върху организма на пациентите. Това превръща озонотерапията в панацея с универсален характер, превръщайки я в точен и ефективен инструмент за решаване на кожни проблеми, лечение на целулит и подмладяващи програми.  Имуностимулиращите и дезенфекциращи свойства на озона се използват чрез метода на инжектиране по лицето и тялото. За решаването на проблеми по подобряване на състоянието на кожата на тялото се използват различни съчетания на местно лечение с ОКС: подкожни инжекции с озон, обтриване и масаж с озонирано масло, което дава по- продължителен и забележим резултат.

Ако озонотерапията се използва за намаляване на мастни отлагания, по така наречените антицелулитни програми , определящ  фактор е, че озонът, в съчетание със системно въздействие , се превръща в катализатор за разделянето и утилизацията на мазнините. Същевременно се увеличава кислородно-транспортната  функция  на кръвта и парентерално въведеният озон не само инициира липиден обмен, но и служи за катализатор на естествената преработка на вътрешните запаси на енергия, съсредоточени в мастните отлагания

По този начин озонотерапията в козметичната практика има значителни преимущества пред съществуващите днес  методи за коригиране на козметични дефекти (в това число и хирургични), които са инвазивни и често предизвикват нежелани странични явления.

 64565234324

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час