Лечение на гъбички по кожа и нокти

Местните процедури се комбинират с Голяма автохемоозонотерапия-ГАХОТ. При микоза(гъбички) на кожата се провеждат процедури по аериране с  ОКС в пластмасова камера. При микоза на ноктите се правят апликации със специално приготвено прясно озонирано масло на поразените нокти. При генерално лечение се правят венозни инфузии с ОФР с индивидуално определена доза озон или ректални инсуфлации.

 

5y

 

Лечение грибка ногтей в запущенной форме 41

 

Заболявания на косата

В последно време  все по-млади хора страдат от заболявания на косата. От алопеция(олисяване) страдат даже и тийнейджъри. Ако оплешивяват жени, е цяла трагедия. Хората се оплакват от косопад, опадват веждите и миглите им. Една от основните причини за косопада е себорейният дерматит. Това е заболяване на мастните жлези и фоликулите на косата.  Причина за появата му е повишената секреция на мастните жлези. Себорейният дерматит се характеризира със сърбеж, лющене, зачервяване и удебеляване на окосмената част на главата, обилен пърхот. Нарушава се кръвообращението и хората забелязват, че косата им не само се омазнява( отделянето на мазнина се повишава) и се ‘’чупи’’, но и започва да пада.  Освен това себорейният дерматит  често е придружен от акне или ендокринологични заболявания.

Съществува андрогенна алопеция. Тя се дължи на повишеното ниво на хормона тестостерон. Ако тестостеронът е повишен, могат да възникнат сериозни проблеми, даже и да се получи косопад.  При жените се получава не само косопад, но и окосмяване на неестествени за тях места. Около луковицата на косъма има кръвоносни съдове и нервни окончания. Косата започва да пада, когато е нарушено кръвоснабдяването на фоликулата на косъма и той престава да се храни. При озонотерапията  на окосмената част на главата се използва ОКС.  За целта на главата се поставя и херметизира камера за поточно аериране, която се съединява към озонатора с помощта на тръба. Овлажнената ОКС от озонатора постъпва в камерата, където аерира кожата на окосмената част на главата . След приключването на процедурата камерата се смъква от главата. Освен подобряването на транспортирането на кислорода и неговата утилизация( еритроцитите по-лесно присъединяват кислород, хемоглобинът по-лесно се открива в тъканите).Подобрява се микроциркулацията и обменът на веществата.

 45

Поради бактерицидния ефект, лечението на хипоксията на кожата и луковиците на космите, регеративните процеси, при комплексно лечение гарантирано се подобрява качеството на лечение на пациентите. Много широко приложение в дермато- козметологията намират озонираните масла, най- различни по вид, които се озонират с различни концентрации озон и се използват за местна употреба за нанасяне на кожата, перорално-за пиене и ректално, - за микроклизми, а също и влизат в състава на различни мазила и кремове.

По този начин озонотерапията заема достойно място в дармато-козметологичната практика в разни салони за красoта, клиники, СПА салони,а също така и има значителни успехи и добри резултати в леченията на много заболявания на организма и проблеми с кожата. 

 

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час