Call Center: 087712569 | Emergency: 112

ОСОБЕННОСТИ ПРИ ПРИЛАГАНЕТО НА ОЗОНОТЕРАПИЯТА В ЛЕЧЕБНАТА ПРАКТИКА

За да се осигури системен ефект върху цялия организъм при хирургични, пулмологични, кардиологични, инфекциозни, неврологични, УНГ и други заболявания, се прилагат следните процедурите:

1. Интравенозно въвеждане на озониран физиологичен разтвор, който се приготвя непосредствено преди процедурата.

2. Голяма автохемотерапия с озон: озонира се 100-150 мл кръв на пациента и въвежда венозно, капелно.

3. Малка автохемотерапия с озон: озонира се 5-10 мл кръв на пациента, и се прилага чрез мускулно инжектиране.

4. Интракухинално и ендолимфатично въвеждане на озонирана смеси и разтвори.

5. При вдишване (инхалации) на озоно-кислородна смес или озонирано масло.

ПРИЛАГАНЕ НА ОЗОНОТЕРАПИЯ В ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯТА

Озонотерапията в гастроентерологията включва комбинация от систематични и локални действия по прилагането на една и съща процедура. При лечение с озон на заболявания на стомашно-чревния тракт при пациентите,много бързо започва изчезването на диспепсия, гадене, повръщане, киселини в стомаха, оригване, горчив вкус в устата, зарастване на язва, подобряване на работата на стомаха и червата и започва да се възстановя неговата нормална микрофлора, нормализира се дефекацията.

СПОСОБИ НА ПРИЛАГАНЕ НА ОЗОНА В ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯТА :

  1. Мониторинг на червата с озоно-кислородна смес се извършва на стъпки.
  2. Микроклизми с озонирано масло се правят със специално подготвено масло "озонид", който е в размер на 40 мл се въвежда в ректума.

Първо се почистват с помоща на клизма с топла вода, след това се прави втора клизма с озонирана дестилирана вода, която оказва вече не само почистващ, но терапевтичен ефект. След това в червата се въвежда озоно-кислородна смес по спецално разработена от нас методика, и се прави лек масаж на корема, което допринася за по-равномерно разпределение на озона в червата. Тази процедура може да се извърши вместо интравенозна инфузия в случай на трудности при венозен достъп.

2.Приемане на озонирана вода или масло 30 мин. преди хранене, по схема предписана от наш лекар, при което срока на годност на маслото е 3 месеца, така че лечението може да бъде по-дълго.

Използването на озон в гинекологията е от значение и актуално, защото открива нови възможности за ефективно и безопасно лечение на остри, подостри и хронични възпалителни процеси на женските полови органи. Предотвратява се развитието на честото повтаряне на болестта, при нарушения в менструалния цикъл, репродуктивното и сексуалното функция на жените. Влиянието на озона върху целия организъм ускорява развитието на положителната динамика под формата на облекчаване на болката, подобряване на здравето, увеличаване на апетита, нормализиране на телесната температура, подобряване на съня, премахване на анормална секреция от матката и предотвратява сраствания на тазовите органи, оказва имуномодулиращо действие. Когато се прилага локално, озона има терапевтичен ефект директно във възпалението, увеличава притока на кръв към тъканите, има висока ефективност по отношение на най-честите причинители на вагинални инфекции и дава възможност за ограничаване на приема на лекарственни средства. В постменопауза озона подобрява трофиката на тъканите и едновременно предотвратява развитието на възпалителни усложнения.

В акушерската практика се приема за озониране на влагалището с разтвори и масла.Чрез вагинален катетър се вкарва озониран разтвор, който се приготвя непосредствено преди процедурата. След това,се прави ваничка с озониран разтвор в продължение на 10-15 минути. В края на процедурата се обработва влагалището с озонировано масло.

 

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час