Програма за рационално хранене

 

В центъра “Вириа” е разработена компютърна програма “Тест за рационално хранене ”. Тя е основана на възприетия по целия свят метод запитване. Оказва се, че порционът на всеки човек през три обикновени дни (без банкети и специални диети) описва добре основните тенденции в неговото хранене. Тоест, не е необходимо да се занимавате ежедневно с определянето му. Достатъчно е един път да установите основните отклонения от приетите норми. Затова трябва да впишете в анкетата списък на всички продукти, изядени през деня. Анкетата се въвежда в компютър и програмата изчислява количеството калории, белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и другите важни компонентина храната, които са постъпили в организма ви. Този анализ ще покаже дали употребявате достатъчно зеленчуци и плодове за вашата възраст и начин на живот. Ще можете да научите колко холестерол, захар, мазнини (животински и растителни) има във вашияпорцион. След това започва най-важното. Резултатите се оценяват от лекар-диетолог, който с помощта на тази програма “поправя” порциона Ви като добавя в него едни продукти и орязва количеството на други. ТРХ тестът позволява да оптимизирате Вашето хранене съобразно вкусовете си, здравословните си проблеми и финансови възможности.

 

Много добри резултати за коригиране нарушението в баланса на минералите дава съвместното използване на ТРХ тестаи МАК диагностиката.

 

ТРХ изследването е универсален тест за определяне на фактическото хранене на човека. С негова помощ Ви се дава възможност да получите подробна информация за количествения състав на основните нутриенти в употребяваните хранителни продукти. Да оцените общата насоченост на храненето по неговия белтъчен, мастен, въглероден, витаминен, микроелементен и аминокиселинен състав. Да подберете или коригирате порциона на конкретен човек като имате предвид неговата възраст, пол, телосложение и професионална дейност. Тестът позволява да се определи дисбалансът в храненето, който може да бъде рисков фактор за развитието на различни патологии, да се разработят балансирани порциони за хранене с целенасочено действиеза всеки период от време.

 

За изчисленията се използват бази, съдържащи 364 основни продукта и 125 ястия.

 

Department Chief

Dr. Sebastien Russell, PhDDr. Russell

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

More about our staff

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час