Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Защо е нужна МАК диагностиката на здравите хора?

Дори ако нямате сериозни проблеми със здравето, продължителният дефицит на полезни минерали и/или излишъкът на вредни ще наруши нормалното протичане на биохимичните процеси в организма. На първо място това ще се отрази на имунитета.

Нарушенията на минералния баланс могат да се проявят в най-разнообразни симптоми: уморяемост, раздразнителност, главоболие, безсъние или сънливост. Ако те са се появили при Вас, значи проблемът е в недостига на желязо, манган, калций и калий, а може би и на други минерали. Например, ако в организма не достига цинк, човек трудно се преборва с простудата. Цинкът, подобно на витамин C, стимулира антивирусната активност на организма. С недостига на този метал често са свързани мъжките проблеми (нарушение в секрецията на половите хормони, импотентност), апатия и потиснато настроение, а също и "болната" тема на юношите – акнето. Попълването на запасите от цинк помага да се оправи положението. Една от честите прояви на дисбаланс на много елементи е косопадът. 

Замърсяването на организма с олово или кадмий също се проявява по различен начин –промени в настроението, същите симптоми на умора, нарушение в концентрацията на вниманието и, отново косопад.

Ако са ви познати поне някои от тези симптоми, съветваме ви да дадете коса за изследване!

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час