Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Какво можете да научите от резултатите от МАК диагностиката?

Резултатът от изследването е “портрет” на баланса на елементите във вашия организъм. Ще дадем графичен фрагмент от изследването на един пациент. На диаграмата е показан “коридорътна нормата” за полезните елементи и “допустимото ниво ” за токсичните. Вижда се, че калцият, калият и манганът са в излишък, има дефицит на сяра, цинк, селен, желязо и бром. Превишена е допустимата концентрацияна олово. Тези данни свидетелстват за нарушениев механизмите за регулация и негативното влияниена излишъка на едни елементивърху усвояването на други.

По резултатите от МАКдиагностиката не може да се постави диагноза, номоже да се откриекои органиисистемив организмаса изложени на повишен риск.

Защо е нужно да се определят “полезните” и “вредните” елементи?

Най-важните биохимични процеси в организма зависят от минералите. Ако те не са достатъчно, белтъците, въглехидратите, витамините, ферментите "работятнеправилно". Минералитеса необходими за растежа (цинк, манган, йод, желязо), за кръвотворенето (желязо, мед, цинк, кобалт), за синтезана съединителна тъкан (мед, манган) и за образуването на костите (калций, цинк, манган). Те участват в регулацията на обмяната на въглехидрати и мазнини (хром, цинк), влияят на работата на сърцето (калий). Защитават организма от вредни външни въздействия (селен, сяра). У всеки от нас може да се появи дефицит на полезни елементи. Причините са най-различни. Недостиг на минерали в храненето, лошото им усвояване, приемане на лекарства, хронични заболявания, стресови ситуации. Дефицитът на минерали може да се развива, когато организмът работи при повишено натоварване и затова ги използва повече от обикновено.

Където и да живеем, с храната, водатаи въздуха в нашия организъм постоянно попадат вредни елементи, особено олово и кадмий. Те предизвикват хронично отравяне, нарушават обмяната на полезните елементи. Замърсяването на организма се проявява по различен начин – от главоболие и умора до енцефалопатия и други тежки заболявания. Последствията зависят от количеството вредни елементи, попаднали в организма.

Недостигът на минерали и/или замърсяването на организма са скрити, но много разпространени причини за различни неразположения.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час