Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Тест за рационално хранене

В центъра “Вириа” е разработена компютърна програма “Тест за рационално хранене ”. Тя е основана на възприетия по целия свят метод запитване. Оказва се, че порционът на всеки човек през три обикновени дни (без банкети и специални диети) описва добре основните тенденции в неговото хранене. Тоест, не е необходимо да се занимавате ежедневно с определянето му. Достатъчно е един път да установите основните отклонения от приетите норми. Затова трябва да впишете в анкетата списък на всички продукти, изядени през деня. Анкетата се въвежда в компютър и програмата изчислява количеството калории, белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и другите важни компонентина храната, които са постъпили в организма Ви. Този анализ ще покаже дали употребявате достатъчно зеленчуци и плодове за вашата възраст и начин на живот. Ще можете да научите колко холестерол, захар, мазнини (животински и растителни) има във Вашия порцион. След това започва най-важното. Резултатите се оценяват от лекар-диетолог, който с помощта на тази програма “поправя” порциона Ви като добавя в него едни продукти и орязва количеството на други. ТРХ тестът позволява да оптимизирате Вашето хранене съобразно вкусовете си, здравословните си проблеми и финансови възможности.

Много добри резултати за коригиране нарушението в баланса на минералите дава съвместното използване на ТРХ теста и МАК диагностиката.

ТРХ изследването е универсален тест за определяне на фактическото хранене на човека. С негова помощ Ви се дава възможност да получите подробна информация за количествения състав на основните нутриенти в употребяваните хранителни продукти. Да оцените общата насоченост на храненето по неговия белтъчен, мастен, въглероден, витаминен, микроелементен и аминокиселинен състав. Да подберете или коригирате порциона на конкретен човек, като имате предвид неговата възраст, пол, телосложение и професионална дейност. Тестът позволява да се определи дисбалансът в храненето, който може да бъде рисков фактор за развитието на различни патологии, да се разработят балансирани порциони за хранене с целенасочено действиеза всеки период от време.

За изчисленията се използват бази, съдържащи 364 основни продукта и 125 ястия.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час