Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Ламблиоза- заболяване , което е предизвикано от ламблии, най- простите- низши микроорганизми, паразитиращи в тънкото черво, а понякога и в жлъчния мехур.

В болшинството от случаите заразяването се осъществява след употреба на хранителни продукти, които не са подложени на термична обработка- плодове, зеленчуци, горски плодове; вода, а също и замърсени с кисти ръце или предмети за ежедневна употреба.

Попадайки в стомашно- чревния тракт на здрав човек, ламблиите се размножават в тънкото черво, понякога в големи количества и предизвикват раздразнение на лигавицата. Появяват се болки в горната част на стомаха или в областта на пъпа, забелязва се подуване на стомаха, куркане на червата, гадене.запек, сменящ се с диария. В някои от случаите може да липсват симптоми.

Прониквайки от тънкото черво в дебелото черво, където условията за тях са неблагоприятни, ламблиите губят своята подвижност и се превръщат в кисти.Кистите добре се съхраняват в околната среда- в почвата могат да се запазят до 3 седмици, а във вода- до 5 седмици.

Най- често жертви на ламбеозата стават деца от 1 до 4 години. Понякога болестта протича без ярко изразени симптоми и често се открива след някое друго прекарано заболяване. Забелязва се болезненост в областта на стомаха и подуване, а също и забавяне на теглото на детето.

За съжаление лабораторните тестове, които се използват за диагностика на ламблиозата са с ниска чувствителност, повлияни от други обективни и субективни фактори, като например непостоянство в отделянето на кисти при ламблеозата, трудности при микроскопската идентификация.

Алтернативен начин за откриване на ламблеозата у човека е диагностиката с помощта на апаратурата- комплекс ‘’Интелмед- Диагностик’’, основана на биорезонансния метод. Медикаментозното лечение на болестта е дълго и включва в себе си строг график за прием на лекарства , много ограничения и странични ефекти. Лечението с помощта на биорезонансната терапия позволява в продължение на 2-14 дни да се получи качествен и стабилен резултат.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час