Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Малария- това е инвазивно заболяване у човека, предизвикано от плазмодии, преносители на които се явяват маларийните комари.Симптомите на маларията са треска и грипозни оплаквания, включително: втрисане, болки в главата, мускулни болки и слабост, бърза уморяемост. Бъзможни са гадене и повръщане, диария.

Маларията може да предизвика анемия и пожълтяване на кожата и очите. тъй като тя е съпроводена от унищожаване на червените кръвни телца. Заразените от най опасния тип малария- P. falciparum, могат да получат бъбречна недостатъчност, замъгляване на съзнанието и объркване, кома и, при липса на своевременна и квалифицирана медицинска помощ, може да се стигне до смъртен изход.

Хората, прекарали малария получават относителен имунитет( невъзприемчивост) , т.е. при повторно заразяване със същия патоген, треската е умерена и клиничните проявления са с по- слаб характер, независимо от същото количество плазмодии в кръвта. С времето имунитетът постепенно отслабва и останалите в човешкия организъм  паразити могат отново да започнат да се размножават и да предизвикат нов пристъп след няколко месеца или даже години.

Маларията може да се диагностицира  в лабораторни условия или с помощта на диагностичния комплекс ‘’Интелмед- Диагностик’’, основан на биорезонансния метод, който разрешава бързо и точно да се определи наличието на заболяване в пациента.

При прилагане на своевременно адекватно лечение маларията е излечима, но положението се усложнява от степента на устойчивост на патогена към лекарствените средства., което е предизвикано основно от безразборна употреба на лекарства.  Алтернатива на лекарствения метод за лечение на маларията е биорезонансната терапия, която лежи в основата на работата на апаратурата’’ Интелмед – Терапи’’.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час