Описторхоза- заболяване, предизвикано от два вида трематоди  от семейство Opisthorchidae- Opisthorchisfelineus и Opisthorchisviverrini. Болестта поразява черния дроб и панкреаса, лекува се дълго и упорито, характеризира се с  чести обостряния, които способстват появата на първичен рак на черния дроб и панкреаса.

Симптоми на описторхозата  могат да бъдат- повишение на телесната температура, болки в мускулите и ставите, повръщане, диария, болки и увеличаване на черния дроб, понякога се увеличава и далакът, алергични възпаления на кожата. Често възникват световъртеж, болки в главата, безсъние, честа смяна на настроенията, повишена раздразнителност. Черният дроб често бива увеличен и уплътнен. Функциите на черния дроб са нормални или с незначителни нарушения.

Диагностиката на описторхозата е трудна заради липса на симптоми и синдроми, типични само за тази болест. Но диагностичният комплекс ‘’Интелмед- Диагностик’’, основан на биорезонансния метод, точно и бързо определя наличието на заболяването в човешкия организъм.  А лечението на описторхозата с помощта на апаратурата БРТ’’Интелмед- Терапи’’, за разлика от медикаментозното лечение, позволява да бъде постигнат оптимален резултат в течение на 2-14 дни.

Разслояването и чупливостта на ноктите е козметичен проблем, който в повечето случаи е предизвикан от гъбично заболяване- онихомикозома.  Гъбичните поражения на ноктите се отнасят към най- разпространените дерматологични заболявания.

Заразяването с  онихомикозома може да стане чрез предмети за ежедневна употреба- килимчета в банята, предмети за къпане, принадлежности за маникюр, обувки, а също и при посещения в басейни, сауни, общи бани, душове, спортни зали.

При онихомикозата поражението на ноктите е множествено. Заболяването на ноктите започва с появата на жълти петна или надлъжни ивици по страничните ръбове на плочките. На ноктите на дланите на ръцете те се появяват в центъра на плочката на нокътя и цветът е по- светъл- белезникав или сивеещ, ноктите избледняват, стават тъпи, понякога нокътят се удебелява в свободния край, плочката се деформира и изглежда като разядена.

Плочките на ноктите обикновено са неравни, с напречни бразди, вървящи паралелно на задната част, понякога плочката се разрушава в проксималната област, тези изменения предизвикват трофични нарушения. При кандидозните нарушения плочката на нокътя изтънява от страничните ръбове, не слизат към основата на нокътя, имат жълта окраска. Пораженията на нокътя може и да не водят до изменения в общия вид.

При онихомикозата, получена от плесенни гъбички, цветът на ноктите се променя в зависимост от вида на патогена, той може да е жълт, зелен, син, кафяв, черен.  Заболяването може да се диагностицира в клинични условия или благодарение на комплекса ‘’Интелмед- Диагностик’’, който е основан на биорезонансния метод и позволява бързо и ефективно да се определи видът на патогена, който го е предизвикал.

При гъбичните инфекции на ноктите използването само на противогъбични лекарствени средства за локално третиране е недостатъчно ефективно. На успех при лечението можем да разчитаме само при комплексен метод. Заболяването може да бъде лекувано удачно чрез апаратурата БРТ’’Интелмед – Терапи’’ и помага в най- кратки срокове да се избавите от гъбичките и да върнете на своите нокти предишния здрав и естетичен вид.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час