Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Ехинококоза- хронично заболяване  от групата на цестодозите, развиващи се във връзка с внедряването и растежа в различни органи на личинките на лентовидния глист- ехинокок.

Най- често е поразен черният дроб, по- рядко- белите дробове.  Полово зрелите форми на ехинокока паразитират в червата на кучетата и дивите представители на семейство Кучета. Зрелите яйца се отделят с фекалиите на животните, замърсявайки козината им и околната среда. Заразяването на човека става при контакт със заразени животни, при бране на билки и горски плодове, пиене на вода от заразени с яйцата на хелминта водоизточници.

При ехинококозата  първи признаци на болестта са: немощ, загуба на апетит, гадене, повръщане, понижаване на телесната маса, диария, сърбеж на кожата, тъпа болка в дясното подребрие. Може да се открие киста при палпиране. Честа е появата на гнойни отоци, тежки алергии, цироза на черния дроб.

Диагностика на ехинококозата в лабораторни условия често представлява трудност, а алтернативен метод е откриването на болестта с помощта на комплекса ‘’Интелмед- Диагностик’’, който с помощта на резонанса точно определя наличието на микроби в организма и от какъв вид са.

Лечението на ехинококозата се извършва или с оперативна намеса или с терапия чрез биорезонансния прибор ‘’Интелмед- Терапи’’, който въздейства с помощта на определени колебания непосредствено  върху хелминта.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час