Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Аскаридоза- глистна инвазия от групата на нематодозите, предизвикана от патогените аскариди( Ascarislumbricoides). Aскаридите паразитират в тънките черва. Дължината на зрелия хелминт е около25-30 см. Личинките и яйцата на аскаридите попадат в организма заедно с неизмити плодове и зеленчуци, яйцата се развиват в червата , а след това личинките- в черния дроб. След това те попадат в лимфните и кръвоносните съдове, след това с потока на кръвта попадат в черния дроб, в дясната камера на сърцето, в белите дробове. А оттам и в бронхите, в трахеята, в носоглътката и устната кухина.

След повторно поглъщане в организма растат възрастни аскариди. Този цикъл продължава около 3 месеца. По време на миграцията на личинките се наблюдават токсико- алергични реакции- сърбеж в областта на носа, кашлица, обриви. В кръвта се определя зозинофилия, понякога се появява субфибрилна температура.


По време на чревната фаза заедно с горепосочените оплаквания се присъединяват и болки в стомаха, гадене, слюнотечение, загуба на апетит, сърбеж в областта на ануса, симптоми на обща интоксикация- вялост, сънливост и др.

При голямо струпване на аскаридиможе да се развие динамична чревна непроходимост. Диагностицира се с метода на копрограмата- откриване на личинки и яйца на аскаридите в изпражненията, а също и серологично- антитела в кръвта, което е по- достоверен метод.

Тези методи обаче са ефикасни, когато вече зрялата аскарида отделя яйцата си, в другите случаи са безполезни. И само диагностиката по метода на резонанса може да определи честотата на възрастните паразити, но и на техните яйца и личинки.

Благодарение на резонанса, насочвайки дадените честоти с помощта на апаратурата ‘’Интелмед-Терапи’’ в организма на човека може да се получи положителен резултат при лечението след 2-14 дни.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час