Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Атопичен дерматит- това е алергично заболяване, което в болшинството от случаите е хронично и се развива при хора, които имат генетична обусловеност към атопия. Заболяването носи рецидивиращ характер и се характеризира със свръхчувствителност към специфични и неспецифични дразнители.

Това неинфекциозно(незаразно) състояние, за което е характерно, че продължава дълго с периодични появи на обриви на различни участъци на тялото, които винаги са предшествани от сърбеж по кожата.

Атопичният дерматит се диагностицира по следните симптоми: сърбеж, образуване на корички по кожата и белене, обриви на присъщи за дерматита места( зачервяване на кожата на китките, лакътните гънки или под колената, по лицето, главата, ръцете и краката.), генетична предразположеност, рецидивиращи периоди.


Под въздействие на алергена , предизвикващ заболяването, в организма се извършва цяла каскада от възпалителни реакции. Даже и при отстраняване на алергена от обкръжаващата среда на болния, възпалителният процес продължава, т.е. той се самоподдържа. Именно затова възниква необходимост от провеждане на активна противовъзпалителна терапия на всички пациенти с атопичен дерматит.

Терапията трябва да е насочена към  отстраняване или поне към намаляване на възпалителните изменения и кожния сърбеж, възстановяване на структурата и функцията на кожата, предотвратяване на развитието на по- тежките форми на заболяването, които водят до понижение качеството  на живот на болните и инвалидизация, лечение на съпътстващите заболявания, които утежняват протичането на атопичния дерматит.

Положителен резултат при почистването, възстановяването и поддържането на организма се получава чрез биорезонансната терапия, която  е заложена в основата на работата на прибора ‘’ Интелмед- Tерапи’’ С помощта на БРТ апаратурата може съществено да се съкратят сроковете на лечение, напълно да се премахнат сърбежът и обривите и да се проведе детоксикация на организма.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час