Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Безплодие-  понятие, което определя неспособността на възрастния организъм да се възпроизведе чрез свое потомство.

Днес се счита, че ако в дадена двойка , при водене на редовен полов живот, без използване на контрацептиви и подобни методи за предпазване не настъпва бременност  в течение на една година се поставя въпросът за безплодие и започва изследване на съпрузите и тяхното лечение.

Колкото по- бързо се изясни причината за безплодието и започне адекватно лечение, толкова по – голяма е вероятността за излекуване и настъпване на бременност. Причини за безплодие могат да бъдат неспособността на жената да зачене, проблеми със сперматозоидите при мъжа и комбинирани причини.

Общи фактори, влияещи върху способността за зачеване са определено тегло и ръст на жената; пълноценно и правилно хранене на двамата партньори( достатъчното количество белтъци в храната на мъжа е необходими условие за сперматогенезата при  мъжете); нормално физическо натоварване(при свтъхнатоварване може да се наруши процесът на образуване на сперматозоиди при мъжа и процесът на овулация при жената); нервен стрес и преумора.

При неспособност на жената да зачене се определят първично, вторично и абсолютно безплодие.  Ако жената никога не е забременявала, се говори за първично безплодие. Ако тя е забременявала даже веднъж, независимо от изхода на бременността:раждане, аборт, спонтанен аборт, извънматочна бременност- последвалото безплодие се смята за вторично.

Неспособността на жената да зачене е абсолютна, когато напълно се изключва възможността за забременяване(липса на матка, яйчници и други нарушения на развитието на половите органи). Безплодието може да е тръбно, свързано с непроходимостта на маточните тръби. Това може да е предизвикано от различни инфекции- хламидоза, уреаплазмоза, полов херпес, цитомегаловирус, гонорея и др., или да е свързано с хирургическа интервенция. Съществува и перитонеално безплодие, което е свързано с образуване на сраствания в коремната кухина. То може да е следствие от хронични възпалителни заболявания на половите органи, операции на половите органи и на органите в коремната кухина.

Мъжкото безплодие се определя от проблеми със сперматозоидите.  Те могат да бъдат предизвикани от инфекции, предавани по полов път, от различни нарушения в развитието на половите органи, нарушения в образуването на мъжките полови хормони, непроходимост на семенните каналчета, прекаран в детството паротитом ( заушка), различни химични и физични агенти и др.

В зависимост от установената причина за безплодие в двойката се назначава лечение за нормализиране на менстуралния цикъл, стимулация на овулацията, при наличие на инфекции- за възстановяване и на двамата партньори. Биорезонансната терапия, която е заложена в основата на апаратурата ‘’Интелмед- Терапи’’, чрез насочени в организма на човека колебания, позволява не само в кратки срокове  да бъдат отстранени всички инфекции, но и да бъде възстановено нормалното функциониране на репродуктивните органи.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час