Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Безсънието е нарушение на съня, което се характеризира с неспособност да се заспи при липса на фактори, които дразнят, в продължение на дълъг период от време през нощта. Само по себе си това понятие означава пълно отсъствие на сън, но на практика то се трактува по- широко- като разстройство на съня, проявяващо се с нарушение на процеса на заспиване, прекъсващ, повърхностен сън и преждевременно събуждане.

Най- често нарушението на съня е резултат от различни психологически травми, стрес, депресии. Безсъние могат да предизвикан алкохолът, тютюнопушенето, нарушеното дишане, заболявания на сърдечно- съдовата система, работата на смени, работа , свързана с летене на самолет и честа смяна на часовите пояси.

Диагнозата безсъница трябва да се основава на всички фактори, които могат да повлияят на човека, да се отчита индивидуалният динамичен ( хроно- биологичен)стереотип ( сова, гълъб, чучулига)и съответствието му на начина му на живот.

Основни признаци за безсъние са оплакванията от трудно  заспиване или от лошо качество на съня, нарушение на съня, което се забелязва поне 3 пъти в седмицата в течение на месец, от разсеяност поради безсъние и последствията от нея( през нощта и през деня), на тежка умора или на нарушения на социалното и професионалното функциониране на личността, предизвикано от недостатъчна продължителност или качеството на сън.

За лечение на безсънието се препоръчва да се избягва употребата на продукти, съдържащи кофеин и други стимулатори: да се вечеря не по- късно от три часа преди сън, да не се приемат преди заспиване други лекарства освен успокоителни, да несе чете в леглото или да се работи на компютъра преди заспиване, да не се гледа телевизия и др. Препоръчва се да се спи на тъмно, със спуснати завеси и щори, тъй като на тъмно по- активно се изработва от организма мелатонин- специално вещество, което представлява естествено сънотворно, предизвикващо бърз релакс на организма, да се ляга и става в едно и също време, да се избягва дневният сън.

Препоръчително е да се използва биорезонансната терапия за отпускане, детоксикация и възстановяване на силите. Апаратурата ‘’Интелмед- Терапи’’, разработена на метода на биорезонанса , насочва в организма на човека определени колебания, които помагат не само да се избавите от стреса, но и да възстановите качествения си и продължителен сън.

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час