Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Озонотерапията при фурункулеза, пиодермия и псориазис

Озонотерапията при фурункулеза и пиодермия е насочена към бактерицидно, имуномодулиращо действие и унищожаване на микроорганизмите , благодарение на силното дезинфектиращо действие на озона. Фурункулезата е стафилодермия характеризираща се с появата на множество фурункули, които възникват ограничено по шията, кръста и задните части или дисеминирано. Фурункулезата се разпространява на различни участъци, често се появява при хора , прекарали тежки инфекциозни болести или с нарушена обмяна на веществата и понижен имунитет. Методите на лечение на озонотерапията при фурункулезата , пиодермията и др. са ефективни, безопасни и ускоряват оздравяването не само на кожата, но и на целия организъм.

Екземи, дерматити, невродермити. Поразените участъци от кожата трябва да се аерират в камерата и да се апликират с озонирано масло ‘’Озонид’’. Местното лечение се комбинира със системното влияние на озона върху организма. При големи поразени участъци кожа се използват големи камери за поточно аериране,които покриват напълно човешкото тяло.

Псориазисът много трудно се поддава на медикаментозно лечение, но при провеждане на лечебен курс с озонотерапия се получават убедителни положителни резултати: значително намаляване на подпухналостта, хипермията, намаляване на засегнатата площ, степента на поразените кожни участъци, значително подобряване на психоемоционалното състояние на пациентите.

При лечението се използват венозни инфузии  на озониран физиологичен разтвор, аериране на крайниците или на цялото тяло с ОКС под налягане в херметическа камера ежедневно, като ежедневно болните приемат  перорално 250 мл озонирана вода, паралелно се провежда общоукрепваща и антихипоксична терапия.  Подобряване на състоянието на пациентите започва да се забелязва след 5-6 процедури, намалява подпухналостта, хипермията, беленето и сърбежът. Не е отбелязан рецидив на болестта. 

123412423454

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час