Call Center: 087712569 | Emergency: 112

Лечение на акне

 

  Днес са уточнени основните звена в патогенезата на акнето. Това е увеличение на продукцията на кожна мазнина, размножаване на Propionbakteriumacnes,  засилена  десквамация на епителни клетки на фоликулите и възпаление. Трябва да се има предвид  влиянието на андрогените и на активността на секрецията на мастните жлези.

Многообразието на патогенните фактори затруднява терапията на тази болест, независимо от големия брой на лекарствени препарати за вътрешна и външна употреба. Затова има много голям интерес към немедикаментозните методи на лечение, включително и процедури с ОКС.  Ефективността на озона при акнето се обуславя от неговите изразени антибактериални и противовъзпалителни свойства. Озонът е силен окислител и провокира окислението на свободните радикали, предизвиквайки така наречения ‘’кислороден взрив’’, който ефективно унищожава патогенните микроорганизми. Доказано е , че озонът е ефективен срещу щамовете Propionbakteriumacnes и Staph.Epidermidis, които не се влияят от лечение с антибиотици и даже при продължително лечение не развиват резистентност към тях.

В резултат на проведена озонотерапия  при болшинството пациенти се наблюдават бързи  положителни резултати, лечението  е по-ефективно от традиционното, не се отчитат усложнения и алергични реакции.

2

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час