Call Center: 087712569 | Emergency: 112

ПРИЛОЖЕНИЕ НА OЗОНОТЕРАПИЯТА

 

В дерматологията се дължи на физико-химичните свойства на озона и широкия диапазон на неговите свойства: антибактериално, антивирусно, фунгицидно (при гъбични инфекции), противовъзпалително, имуностимулиращо, ранозаздравяващо действие. Озонът може да се използва в комбинация с конвенционални средства и методи, а също така като монотерапия. Озонът може да замени хормоналните препарати.

Още след първите сеанси на озонотерапията се забелязва подобряване общото здраве, не се отбеляза появата на нови лезии, намалява се дискомфорта (сърбежи, сухота, стягане на кожата), намаляване на болката, подуване, зачервяване...и т. н.

 

МЕТОДИ

Употребата на озон в дерматологията:

1. Газация на озоно-кислородна смес в пластмасова камера, която се монтира на засегнатия крайник или главата и се провежда постоянно проточна обработка на засегнатия участък с озоно-кислородна смес под налягане с определена концентрация на озон в продължение на 20-30 минути.

2. Провеждане на "мини" - вани с озонирана дестилирана вода в специална пластмасова камера.

3. Обождания с микроскопични игли на участъците от поразената кожата (рани, язви, циреи) с въвеждането на озоно-кислородна смес.

За комплексно лечение върху причината за болестта в хода на лечението може да включва:

- Интравенозна инфузия на озониран физиологичен разтвор;

- Чревен , стомашен мониторинг с озоно-кислородна смес;

- Малка или голяма aвтохемотерапия с озон....

 

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОЗОНОТЕРАПИЯТА В КОЗМЕТОЛОГИЯТА: стрес, преумора, замърсяване, неправилно хранене, неправилен режим - всичко това най-неблагоприятно въздейства върху организма. Кожата е първия чувствителен индикатор на такова въздействие, тя губи своята еластичност, свежест, появява се подуване, подпухване под очите, бръчки и целулит.

Озонът е нужен за живота на всяка клетка, увеличавайки енергийния и потенциал, поддържа и подпомага органите и тъканите да работят правилно и да са в добро състояние, така че озона е в състояние да възстанови стареенето на кожата, да подобри клетъчния обмен, да увеличи циркулацията на кръвта, да подмлади и поднови клетките.Озона е, като тънък невидим скалпел, но без операция и болка, възстановява горния слой на кожата, изглажда бръчките, включително процедури за лице ("пачи крак"), премахва стрии, торбички под очите. За разлика от широката гама от предлагани средства за лечение на бръчки по лицето, озона няма странични ефекти и е най-физиологичен.

Озона успешно се справя с един от най-важните въпроси на жените в козметологията - целулита. Заболяването възниква при нарушение на кръвоснабдяването на мастните клетки в определени области (корем, бедрата, седалището). В резултат на това се появяват плътни депа на мастна тъкан, имащи вид на портокалова кора. Като алтернатива на хирургично лечение се прилага озонотерапия.

Озонът въздейства на мазнините и активира окисление и разпадане на мазните отлагания и спомага за резорбция и разлагане на съединителната тъкан около мастната клетка, което води до нормализиране на обмяната на веществата в нея. Друг важен ефект на озона е подобряване на кръвоснабдяването на кислород към тъканите, което повишава еластичността на тъканите, увеличава лимфодренажа и отделяне на течности от тъканите, което помага бърза загуба на обем и загуба на тегло. Осезаеми резултати могат да се видят след 3-4 процедури, препоръчителен курс от 12-15 сеанса.

 

В момента, в световен мащаб озонотерапията е призната за най-физиологичен и ефективен метод за борба с целулита и отговаря на всички изисквания за безопасност. Получения клиничен ефект превъзхожда всички досега известни методи. С цел поддържане на получения ефект от Озонотерапията се препоръчва 2-3 пъти годишно.

Метод на приложение Озонотерапията в козметологията:

1. Подкожно инжектиране на озоно-кислородна смес в проблемните зони на лицето, шията, корема, бедрата с тънка игла, която е почти нечувствена от пациента, но затова е възможно да се оцени действието на озона и ефективността му още след 2-3 инжекции.

2. Използването на озонирано масло като маска - за подобряване на еластичността на кожата и трофизъм....

ОЗОНОТЕРАПИЯТА – Е "УНИВРСАЛЕН НЕМЕДИКАМЕНТОЗЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ, ПОЗВОЛЯВАЩ ДА ОКАЖЕ ПОМОЩ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ РАЗЛИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ "

ХИРУРГИЯ

рани, анални фисури, абсцеси, гнойни и дълго незаздравяващи рани, септични състояния, декубитални рани, изгаряния, хемороиди, хроничен остеомиелит, тромбофлебит, облитерация на съдовете на долните крайници, разширени вени.

ГАСТРО­ЕНТЕРОЛОГИЯ

хроничен гастрит, колит, пептична язва и язва на дванадесетопръстника, хроничен вирусен хепатит,  цироза, хроничен панкреатит и холецистит, дисбиоза, запек, диария.

К А Р Д И О - РЕВМАТОЛОГИЯ

ревматизъм, артрит и артроза, коронарно сърдечно заболяване, хипертония, атеросклероза.

ПУЛМОНОЛОГИЯ

Заболявания на горните дихателни пътища, хроничен бронхит, пневмония, астма, белодробен абсцес, туберкулоза.

ОБЩАЯ ТЕРАПИЯ

алергични заболявания, диабет и неговите усложнения,  намалява инсулинозависимостта.

ОФТАЛМОЛОГИЯ

атрофия на зрителния нерв, атрофия на ретината, ретинална съдова тромбоза, травма на роговицата, нарушение на зрението.

ИНФЕКЦИОЗНИ БОЛЕЗНИ

остър хепатит, възстановяване на организма след прекаран вирусен хепатит, хелминтоза, лямблиоза.

УРОЛОГИЯ

пиелонефрит, гломерулонефрит, цистит, уретрит, простатит, навмаляване на потенцията

ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ

предавани по полов път болести и техните усложнения, включително хламидия, уреаплазма, гарднерела, микоплазмоза, кандидоза, трихомониаза.

ДЕРМАТОЛОГИЯ

фурункулоза, пиодермия, херпес, гъбични заболявания, склеродерма, псориазис, атопичен дерматит, екзема, лишеи, булозен дерматит, себорея .

КОЗМЕТОЛОГИЯ

лечение на целулит, акне, местна липодистрофия, алопеция и затлъстяване, подмладяване на лицето: премахване на бръчки, включително процедури за лице ("пачи крак"), лунички, торбички под очите и други.

АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ

Ерозия на шииката на матката, аднексит, ендометрит, вагинит, млечница, токсикоза бременна, анемия по време на бременност, feto- плацентарна недостатъчност, прогресираща атрофия на външните гениталии.

НЕВРОПАТОЛОГИЯ

възстановяване след инсулт, заболявания на периферна нервна система, мигрена, енцефалопатия, повишено вътречерепно налягане, синдром на хронична умора, церебрална атеросклероза, дистония.

СТОМАТОЛОГИЯ

стоматит, пародонтоз, пулпит.

УНГ

синузит, фронтит, алергичен ринит, фарингит, сензорна загуба на слуха, хроничен тонзилит, отит на средното ухо, увреждане на слуха.

 

Предотвратяване на остри респираторни вирусни инфекции и грип чрез стимулиране на имунната система с помоща на озон .

Партньори

logo3
logo2
 

Контакти

София

 +359877 125669

 

 Call Center: +359877  125669

 

   Запишете си час